De ultieme Kerstcursus van Sven & Anke!

De ultieme Kerstcursus van Sven & Anke!

Kerst is een liefdevolle en warme periode, maar Kerst zorgt vaak ook voor stress, want oh-nee-dit-jaar-is-het-onze-beurt-om-voor-het-kerstdiner-te-zorgen!

Geen paniek, Sven & Anke stomen jullie klaar voor Kerst met de "ultieme" kerstcursus! Zij geven tips, tricks en kerstfacts waar je op familiefeesten keihard mee kan uitpakken.

Heb je 't gemist? Herbekijk ze hier!

*** Ken je dit probleem: je wil de kerstboom opzetten en de lampjes erin hangen, maar die zitten natuurlijk keihard in de knoop! Om gek van te worden! Vreet jezelf dit jaar niet op van de zenuwen, maar gooi die lampjes in een vaas of in een lantaarn en zet die ergens in huis, dicht bij een stopcontact... als kerstdecoratie. Wil je toch liever lampjes in de kerstboom? Koop dan gewoon nieuwe :-) (maar hang ze wel mooi op aan een kapstok voor volgend jaar).

*** Kerstmis, dat valt of staat met to-dolijstjes. Nog niet aan begonnen? Geen paniek! Anke heeft een dikke to do-lijst gemaakt voor Kerstavond of Kerstdag, als het bij jou thuis te doen is. Van de beautyrituelen tot de tafeldecoratie en van de menu tot de randanimatie, alles staat erop. 

*** Fan van Oreokoekjes, maar je vindt maar geen manier om ze in jouw kerst menu te integreren? Think again, Oreokoekjes kan je gebruiken als aperitiefhapje! Snijd de twee helften van de koekjes voorzichtig los van elkaar met een aardappelmesje. Smeer op één helft een beetje paté/foie gras/faux gras. Doe er een klein lepeltje frambozenconfituur op, wat peper erover, en leg de tweede helft van het koekje erbovenop. Dank u, Sven!

*** Kerstmis = kerstkaarttijd, maar ook beu gekeken op al die saaie familiefoto's? Maak eens een gekke kerstkaart: leuk voor de mensen die ze krijgen en leuk voor 't gezin! Inspiratie nodig?

  • "Modern Family": huh? Kerstmis?! Effe googelen of de Kerstman op Facebook zit!
  • "Face Swap": scoort altijd!
  • "Stille nacht": snoer je kinderen de mond toe met plakband, stille nacht gegarandeerd!
  • "Chillin' with my ho's": ben je de enige man in huis? Laat de vrouwen een t-shirt met 'ho' erop aandoen. Het enige dat de man moet doen is chillen.
  • "Ho Ho Hopeloos": lukt het niet om goeie foto's te maken? Maak een collage van je mislukte foto's, 't is toch ho-ho-hopeloos!

*** In 1914, tijdens WO I, hielden Duitsland en Verenigd Koninkrijk een wapenstilstand. Ze versierden hun hutten, wisselden cadeautjes uit en speelden voetbal. Vrede op aarde dus!

*** Altijd al een echte hipster willen zijn? Serveer dan toastjes, die zijn weer helemaal hip. Preparé met een ajuintje, krabsalade met een eitje of paté met een beetje confituur, laat die klassiekers maar komen! 

*** 't Is weer die tijd van 't jaar dat er kerst- en nieuwjaarsfeestjes op 't werk worden georganiseerd. Lekker ontspannen, maar toch moeten we ons nog een beetje inhouden. Hier zijn enkele tips om de avond door te komen: 

  • Laat de decolletés voor wat ze zijn, kies voor een evenwicht tussen formeel, elegant en toch een beetje modern. Laat die kerstmuts en die rendieroortjes maar thuis.
  • Alcohol is verleidelijk, maar let op, voor je 't weet vertel je een geheim aan een collega van een andere dienst of misschien ga je tegen die trut van de sales eindelijk ’s zeggen dat je haar een omhooggevallen troela vindt. Minder drank = minder gezever.
  • Hang niet teveel rond één collega, want de roddels gaan snel. Ook geen collega's binnendoen, da's weer een hele hoop gezever achteraf gespaard!

 

 

 

 

Deel deze pagina: