De Lifepowertools van Truus: hypnotisch ritme

De Lifepowertools van Truus: hypnotisch ritme

Hypnotisch ritme is de verzameling van alle gewoonten die we hebben, in ons denken, in ons handelen, in ons huis in onze sociale interactie. Dat zijn de blijvertjes in ons leven en dat willen we ook van onze doelen. 
 
Hoe pakken we het aan?
 
1. Zorg dat je je doelen ziet. 
De 5 doelen die ik heb, die hangen op een A 4tje  vlak voor mijn neus op mijn bureau. Als dat niet kan, hang ze voor mijn part in je keukenkastje, badkamerkastje waar dan ook. Je moet ze zien. 
Bekijk ze aandachtig elke dag.
 
2. Verkoop ze elke dag aan jezelf. 
In de file, tijdens het wachten, als je op toilet zit, op de trein, tijdens je wandeling met je hond: noem je 5 doelen en vertel er innerlijk enthousiast over aan jezelf
 
3. Mentoring
Vraag raad, in de vorm van een boek, film, cursus, coaching, mastermindgroep, aan diegene die dat wat jij wil doen, al succesvol aan het doen is. Aan niemand anders vraag je raad, behalve aan die mensen. Niks zo duur als slecht advies.
 
4. Leer het aan iemand die je graag ziet.
Geef het door! Als je dan een dip hebt kan je aanmoediging krijgen van iemand die echt van je houdt. Onbetaalbaar! Vergader elke week met je lief, je maatje of elke week een uur over mekaars plannen en dromen. De oogst van die week en ook de vooruitblik.
 
5. Elke week moet je er iets van in je agenda zetten. 
Doen dus. Elke week iets. Vraag aan je mentor of je buddy wat hij of zij doet deze week en denk meer: geef mekaar ook suggesties. 
 
Je doelen verankeren zich op deze manier in jouw natuurlijke ritmes en routines en het gaat zo heel makkelijker worden om er succesvol in te zijn, want het wordt logisch en je bent er veel mee bezig. En waar je veel mee bezig bent, daar word je goed in…
 

Deel deze pagina: