Carrièreswitch: van zakelijk vertaler-tolk naar theesommelier

Carrièreswitch: van zakelijk vertaler-tolk naar theesommelier

Jessica Van Humbeeck studeerde 11 jaar geleden af als zakelijk vertaler-tolk.  Na wat jobhoppen kwam ze in de expatwereld terecht.  Ze begeleidde dus mensen die voor hun werk naar het buitenland moesten verhuizen.  Ze deed die job zeer graag, maar het prijskaartje was ook hoog, want je moest altijd beschikbaar zijn.  Daarnaast was het niet evident om de job te combineren met 3 kinderen.  

Op een bepaald moment had Jessica een auto-ongeval en dat heeft voor de ommekeer gezorgd.  Ze besefte dat ze een burn-out had en heeft zich toen enkele maanden teruggetrokken om na te denken over wat ze echt graag deed.  Dat bleek de wereld van de thee te zijn.  Al van jongsaf dronk Jessica graag een tas thee met haar mama.  Ze is zich dan gaan verdiepen in alles wat met pure thee te maken heeft, volgde een cursus theesommelier en intussen heeft ze haar eigen webshop en theewinkel in Aarschot.  
 
Ze is ontzettend blij dat ze die stap gezet heeft.  Nu doet ze wat ze graag doet, ze kiest haar eigen uren en dat voelt helemaal niet als werken.
 
Breng je de theeshop van Jessica graag een bezoekje?  Dat kan op www.theemeteenverhaal.eu of in de Leuvensestraat 2 in Aarschot.
 

Deel deze pagina: